Chytré hodinky

Chytré hodinky jsou přídavným zařízením smartphonu. Na svém displeji zobrazují důležité informace a notifikace a lze s nimi ovládat i některé funkce chytrého telefonu. Kromě toho chytré hodinky umí i ukázat aktuální čas.

Nedílnou součástí chytrých hodinek je také operační systém, který má každý výrobce svůj. Zásadní rozdíly najdeme v prostředí, funkcích, míře přizpůsobení i možnosti rozšíření o nové aplikace. Samozřejmostí není ani český jazyk a máte-li problém s angličtinou, podporovaným jazykům věnujte zvýšenou pozornost. Prověřit doporučujeme i kompatibilitu s Vaším smartphonem. Ačkoliv většina chytrých hodinek funguje se všemi moderními telefony, například Apple Watch podporují výlučně iPhony.

Mezi sportovní hodinky řadíme všechny chytré hodinky, které mají funkce fitness náramku a kontrolují sportovní aktivitu uživatele. Monitorují aktivitu při běhání či plavání, měří tep, kontrolují náš výkon a zhodnocují jej. Většinou mají ve všech směrech zvýšenou odolnost, bývají vodotěsné nebo voděodolné, prachuvzdorné a odolné proti nárazu.

Chytré hodinky eshop

Voděodolné chytré hodinky lze rozdělit podle stupně vodotěsnosti. Voděodolnost chytrých hodinek udává tlak vody, který může působit na telefon. Například 30ATM znamená, že by hodinky měly odolat tlaku v hloubce 30 metrů, tedy 3 atmosfér ATM. Tato měření bohužel musíme brát s rezervou, protože jsou prováděna v laboratorních podmínkách. Reálná voděodolnost telefonu je tedy mnohem nižší, než udávané číslo. A kdo z nás si vezme chytré hodinky za pár tisíc a jde s nimi do hloubky 30 metrů? Moc nás nebude.

GPS chytré hodinky dokáží s největší přesností zaměřit vaši polohu. Hodinky často mají i výškoměr a díky tomu dokáží monitorovat a detailně reportovat všechny vaše sportovní aktivity přepočítané na nadmořskou výšku. Sportovní fitness chytré hodinky vás motivují k těm nejlepším výkonům, kontrolují dýchání a měří váš puls. Chytré hodinky většinou komunikují s aplikací ve vašem telefonu, ve které můžete všechny výsledky sledovat, analyzovat a publikovat na sociální sítě.

Chytré hodinky pohlídají vaši denní aktivitu a některé navíc změří váš srdeční tep. Většina chytrých hodinek sbírá data o svém uživateli dlouhodobě, následně je vyhodnocuje a vy tak máte komplexní představu o své fyzické a zdravotní kondici. Některé typy chytrých hodinek dokáží na základě dlouhodobých reportů rozpoznat i srdeční onemocnění.

Chytré hodinky máme i v odolném provedení – disponují větší odolností vůči vodě a prachu. Taková odolnost se udává ve stupních krytí IP. Během venkovních aktivit ohrožuje vaše hodinky kromě počasí i nebezpečí mechanického poškození. Při výběru chytrých hodinek proto dbejte na to, aby bylo sklíčko hodinek vyrobeno ze speciálního safírového skla nebo tvrzeného skla Gorilla Glass, které se často používá na mobilní telefony. Jen tak si je nepoškrábete a vydrží Vám opravdu dlouho.

Přejít do eshopu s chytrými hodinkami můžete zde.